Rondreis door India en China 2016
Door: Jan Hermens
Blijf op de hoogte en volg Jan & Christien
23 September 2016 | Nederland, Barneveld
Toen we in 2007 voor het eerst naar India gingen, zeiden we na terugkomst "nooit weer!", maar de maanden erna drong pas écht tot ons door dat deze reis een diepe indruk in ons had achter gelaten. In 2015 gingen we dus voor de tweede keer en nu, een jaar later, gaan we zelfs voor de derde keer.
India, het land van contrasten met een sprookjesachtige uitstraling en open en gastvrije mensen, maar ook het land van extreme ongelijkheid door het kastenstelsel.
Onze reis naar India start in Delhi, een stad met veel bezienswaardigheden en een groot contrast tussen arm en rijk, de stad ook waar de ouders van onze schoonzoon Sameer wonen, de stad die zijn vader Arun ons vorig jaar zo graag wilde laten zien en wat hebben we genoten.
We zullen op 30 september laat in de avond, rond 23.00 uur in Delhi landen. Na het gebruikelijke gedoe met immigratie, douane en geldwisselkantoren worden we opgehaald en naar ons eerste hotel gebracht, Gautam Residency, vlakbij waar Arun woont. We hebben al een e-visum en zullen nog wel even in de rij moeten staan voor een foto en vingerafdrukken van élke vinger!
Na het waarschijnlijk late ontbijt de volgende morgen, zullen we weer een ontmoeting hebben met Arun en onze plannen voor de dag in Delhi bepalen. Vorig jaar heeft hij ons bijna alle bezienswaardigheden van de stad uitgebreid laten zien, behalve Humayuns Tombe. We willen dit complex graag bezoeken.
Op zondag 2 oktober gaan we met een auto naar Jaipur. We verblijven weer in het prachtige Dera Rawatsar Hotel en blijven hier 6 nachten en zullen net als vorig jaar weer een bezoek brengen aan een vriendin van ons, die hier al een aantal jaren woont. Ze weet dat we komen en ze verheugt zich er enorm op. Onze koffers zullen daarna weer heel wat kilo’s lichter zijn!
Op zaterdag 9 oktober beginnen we aan onze rondreis per auto door de staat Rajasthan. De eeuwenoude forten en paleizen van deze deelstaat zijn de stille getuigen van de weelde en rijkdom waarin de maharadja’s vroeger leefden.
We doen gedurende 5 dagen de steden Pushkar, Udaipur en Jodhpur aan en we verblijven achtereenvolgens in Hotel Pushkar Palace, Poonam Haveli en Pal Haveli. In Udaipur blijven we twee nachten. Op woensdag 12 oktober zijn we weer terug in Jaipur om de volgende dag door te rijden naar Mandawa. We zullen daar 3 nachten verblijven in Desert Resort in een lemen ‘hutje’, gebouwd met klei, mest en stro. We zullen hier zelfs op de rug van een kameel het platteland gaan bekijken!
Op zondag 16 oktober rijden we terug naar Delhi waar we weer twee nachten in Gautam Residency verblijven om op dinsdag 18 oktober van Delhi naar Shanghai te vliegen.
Diezelfde dag nog vliegen we door naar Guilin waar we laat in de avond opgehaald zullen worden om naar Yangshuo te rijden. We verblijven voor de vijfde keer in Yangshuo Mountain Retreat. We hebben een kamer met balkon met uitzicht op Yulong River.
We zijn hier 5 nachten en zullen weer veel gaan fietsen door het prachtige karstlandschap. De omgeving van Yangshuo is adembenemend mooi! Ook zullen we wederom een bezoek gaan brengen aan Karst, Paulien, Pelle en Raaf, de eigenaren van The Giggling Tree, en aan Andrew en Julie, de pleegouders van 15 gehandicapte kinderen die we al sinds onze eerste reis in 2009 steunen.
Op zondag 23 oktober vliegen we terug en op maandag 24 oktober komen we om 05.15 uur weer op Schiphol aan.
We hopen jullie weer elke dag op de hoogte te houden van onze belevenissen en ervaringen.
23 September 2016 - 13:43
Bert En Ans:
Dag Jan en Christien,
Een goede reis en ga maar weer lekker genieten.
Gr, Brrt en Ans -
23 September 2016 - 13:50
Margo:
Hartstikke leuk jullie gaan bijna. Heel veel plezier lieve mensen, maak er een mooie tijd van en pas goed op elkaar. Ik heb reuze veel zin om jullie verhalen te lezen. Lieve groetjes, Margo -
23 September 2016 - 13:52
Chris:
Goede reis! -
23 September 2016 - 15:03
Marian:
Hallo Jan en Christien,
Wat leuk dat ik weer mee mag op jullie mooie reis, met weer fijne ontmoetingen.
Grappig is dat wij hetzelfde dachten na onze eerste reis naar India, ondertussen zijn wij er 3 keer geweest!
Wens jullie een heel goede reis en heel veel plezier! -
23 September 2016 - 16:42
Loek (& Ilse):
Niets voor mij, maar goede reis! Ben weer benieuwd naar de prachtige foto's.. -
23 September 2016 - 19:30
Gert Hagens :
Hallo Jan en Christien,
Zoals ik lees gaan jullie weer een prachtige reis maken en net zoals voorgaande jaren zal ik jullie deze keer ook weer gaan volgen. Ik wens jullie alvast een goede vlucht en een geweldige reis toe. -
24 September 2016 - 05:14
Paulien & Karst:
Heerlijk. We zijn stinkend jaloers!
Heel veel plezier.
Namaste en tot in oktober!
25 September 2016 - 20:28
Nelly En Bertus Pater:
Lieve Jan en Christien,
We wensen jullie een goede reis en een behouden thuiskomst.
doen jullie vooral voorzichtig. En Christien zou je dat wel echt doen op de rug van een Kameel gaan zitten , veel te gevaarlijk op jou leeftijd, toch? Jan pas asjeblieft een beetje op je echtgenote?
Veel sterkte en vertrouwen toegewenst.
Bertus en Nelly. -
27 September 2016 - 11:01
Ed En Nel:
Wij wensen jullie een veilige en goede reis en een geweldige vakantie toe.
Groetjes. -
27 September 2016 - 11:15
Ton En Jopie:
Een goede start straks voor een opnieuwe reis! -
29 September 2016 - 01:21
Adrie:
Een hele goeie reis toegewenst. Geniet ervan en Gods zegen, bescherming en nabijheid toegewenst.
Lieve groet, Adrie -
03 Oktober 2016 - 09:37
Carola:
Heerlijke planning om voor ogen te hebben, geniet ervan en doe Arun de groeten!