Amsterdam – Beijing – Guillin – Yangshuo
Blijf op de hoogte en volg Jan & Christien
12 Oktober 2014 | China, Yangshuo
In de trein naar Schiphol hadden we al direct een leuk gesprek met een Australiër die 55 jaar geleden met zijn ouders vanuit Nederland naar Australië emigreerde.
Op Schiphol aangekomen al meteen de eerste problemen. Mijn koffer had een overgewicht van 6,4 kg. En of ik daarvoor maar even € 100 wilde betalen. Dat Christiens koffer ondergewicht had wilde de KLM echter niet compenseren met mijn overgewicht of zelfs niet terug betalen. Dat zouden dus dure pepernoten worden!
Na veel heen en weer kregen we uiteindelijk een KLM-tas waar we de kilo’s overgewicht in konden doen om die dan als handbagage mee te nemen. Waar je normaal slechts een stuk handbagage per persoon bij je mag hebben, hadden wij er nu 4 en daar werd niets van gezegd.
De afgelopen jaren konden we steeds samen 40 kilo meenemen, ongeacht of één van de koffers dan meer dan 20 woog. Tegenwoordig moet je de koffers zelf inchecken en die machine begrijpt natuurlijk alleen maar dat 26,4 teveel is! Maar zelfs de KLM-dame bleef volhouden dat overgewicht nu eenmaal overgewicht is! Het begrip ondergewicht kende ze helemaal niet!
Ze klonk echter een stuk vriendelijker toen ze kon zeggen dat onze koffers meteen werden doorgecheckt naar Guillin, we hadden er in Beijing dan geen omkijken meer naar.
Maar juist daar ging het helemaal fout. Christien vertrouwde het al niet en ging voor de zekerheid bij de koffers kijken en ja hoor, óók onze koffers stonden gewoon op de afhaalband. We moesten vervolgens met onze koffers door de douane om gewoon weer alle handelingen opnieuw te doen: wéér door de douane (dag aanstekers!) en wéér opnieuw inchecken!
We hadden steeds de borden ‘transit’ gevolgd en dan sta je opeens buiten, waar je helemaal niet wilde zijn en dan ook nog met de doorgecheckte koffers en zónder aansteker! Bij het opnieuw inchecken werden een derde aansteker en 3 doosjes lucifers niet ontdekt!
Het is nu 20.00 uur, Christien slaapt en droomt al. In het vliegtuig boven Amsterdam begon ze al aan haar eerste leesboek ‘In mijn dromen’ van Simone van der Vlugt. De eerste zin van het boek is ‘Het vliegtuig stort neer’. Christien heeft het helemaal uit gelezen en ze vond het een prachtig boek. Zou ze daar nu van dromen?
12 Oktober 2014 - 09:25
Arie En Carly:
Hoi Jan en Christien,
Sjonge, al een heel verhaal te vertellen, voordat jullie zelfs nog maar in de lucht zitten!
Hopen dat het verder soepel verloopt en dat jullie koffers inderdaad in Guillin zullen staan.
Heel goeie reis nog verder en hartelijke groet,
Arie en Carly. -
12 Oktober 2014 - 09:53
Annemieke:
Hai Jan en Christien,
wat een gedoe, Wimbart zegt het wordt er niet leuker op!
Maar gelukkig zijn jullie er met jullie koffers en hoop dat het vanaf nu alleen nog maar genieten wordt.
Veel plezier bij alles wat jullie gaan doen!
Groetjes
Wimbart en Annemieke -
12 Oktober 2014 - 10:00
Carola:
Pffff wat een gedoe, bureaucratisch KLM :-) nu maar genieten! -
12 Oktober 2014 - 10:14
Margo:
Jan wij vragen ons af waarom je niet een paar spullen bij Christien in haar koffer gestopt hebt. Dan was het probleem toch opgelost. En wat ook weer grappig is dat het aansteker probleem weer opduikt haha hilarisch hè Jan. Nou luitjes ga er een leuke tijd van maken we kijken uit naar deel 2.
Lieve groetjes, Margo -
12 Oktober 2014 - 12:06
Ingrid:
Wat een gedoe al meteen. Hopenlijk loopt vanaf nu alles op rolletjes. Geniet van jullie vakantie. -
12 Oktober 2014 - 16:08
Janneke:
Wat een gezeur. Wij hadden ook overgewicht in Canada. Een beetje schuiven met de spullen, van de ene naar de andere koffers, en klaar is kees. Was die stewardess een stagiaire?
Nou ja, het is alweer voorbij. Nu lekker genieten.
Hier alles goed. De kat leeft nog. Vanmorgen was het erg leuk in de kerk.
Doeiiiiii! -
13 Oktober 2014 - 06:59
Teus En Lieneke:
Dag, Jan en Christien.
Een mooie gelegenheid om te stoppen met roken, zo zonder aanstekers. ;-)
We wensen jullie een goede reis. Hier wordt het echt herfst.
Groetjes, Teus en Lieneke. -
14 Oktober 2014 - 12:47
Gert Hagens:
Nou dat begint al goed , hopelijk verloopt de rest vlekkeloos. Veel plezier.