Bamboevaren tussen de karstbergen
Door: Jan en Christien
Blijf op de hoogte en volg Jan & Christien
22 Oktober 2009 | China, Yangshuo
van 2600 meter hoogte in Lijiang via 1974 meter in Dali zijn we nu in Yangshuo op 280 meter boven de zeespiegel. Het is hier wel warm maar het voelt erg aangenaam.
Na een erg lange en vermoeiende reis met bus, vliegtuig en een busje kwamen we gisteren rond 21.00 uur aan in het 'Yangshuo Mountain Retreat' (http://www.yangshuomountainretreat.com). Het ligt direct aan de 'Yulong' rivier. Het was al donker toen we aankwamen, maar toen we vanmorgen de gordijnen openden: wat een uitzicht op de karstbergen en de prachtig slingerende rivier!
Voor ons is dit wel het mooiste plekje tot nu toe.
Vanmorgen zijn we op de fiets door het prachtige landschap gereden, steeds langs die hoge bergen en de rivier. Vervolgens met een bamboevlot over de rivier, door verschillende 'watervalletjes', waarbij we natuurlijk steeds natte billetjes kregen. Onderweg werd ons steeds door voorbij varende vrouwtjes bier aangeboden, maar daar hadden we zo vroeg op de ochtend toch geen zin in. Onze vlotbestuurder moesten we toch zeker iets te drinken en zelfs te eten kopen, want hij zag er volgens alle vrouwtjes toch wel erg dorstig en uitgehongerd uit! Ze weten precies hoe ze het aan moeten pakken!
Bij elk watervalletje werden we op de foto gezet. Stel je voor: midden op het water bij de waterval een vlot met computers, printers, t.v., draadloze verbindingen, en je moet natuurlijk een foto kopen, want je staat er toch zoooooo leuk op!
We zijn bijzonder trots op onszelf dat we vervolgens 'Moon Hill' beklommen hebben, een van de vele bulten in het landschap. Deze berg is slechts 160 meter hoog, maar is zo steil dat ze 800 treden hebben moeten aanleggen om de klim mogelijk te maken. We waren, boven aangekomen, dus 'uitgeput', wat een zware klim!
De beloning, want anders doe je zoiets niet, was een prachtig uitzicht over de omliggende bergen en het dal. Adembenemend!
Morgen gaan we naar Paulien, Karst en zoontje Pelle, een Nederlands stel die hier een guesthouse runnen. Ze waren begin dit jaar op t.v. bij 'Onverwacht bezoek' van de EO.
We gaan nu weer uitrusten van zowel gisteren als vandaag in de hoop dat onze benen morgen weer kunnen ronddraaien!
In een volgend verhaal willen we de verkeersregels hier gaan beschrijven, want ook daar (in het verkeer dus) gebeuren bijzondere en vermeldenswaardige rare dingen.
Tot morgen, Jan en Christien
xxx
22 Oktober 2009 - 09:55
Carola:
Klinkt alsof ik er veel foto's bij wil zien! -
22 Oktober 2009 - 10:40
Lina:
Knap en flink van jullie inderdaad jullie mogen wel trots zijn, zelf zou ik flauwvallen.
van al die hoogtes en watervallen.
Een ervaring om dat allemaal mee te maken.
Rust lekker uit.
liefs,
Lina -
22 Oktober 2009 - 11:39
Janneke:
Tsjonge, dit is wel een actieve vakantie, zeg. Stoer stoer!!
Jullie zitten nog helemaal in de vakantiesfeer. Leuk hoor.
Wij zijn al wel een beetje aan het aftellen om jullie weer te zien,hoor.. :)
ruchama is nu hier. xje van haar en van mij. -
22 Oktober 2009 - 15:20
Margo:
Ik vond dat ook het mooiste plekje van China, geniet ervan hè en mooie foto`s meebrengen.
Gr. Margo -
23 Oktober 2009 - 01:18
Jan & Christien Herm:
We genieten enorm hier van de natuur en uitzicht, maar we missen jullie ook hoor. Gelukkig hebben we nu de mogelijkheid om elkaar via mail en sites te blijven ontmoeten. We zijn altijd benieuwd naar jullie reakties en vinden het heel leuk om te lezen. Dat brengt jullie dichterbij ons, alsof jullie ook hier zijn. Dikke kus voor allemaal en Ruchama geniet nog maar lekker van je vakantie en wie dat ook nog hebben. Bibber......als we terug komen!?
Doeg...........
Jan en Christien -
28 Oktober 2009 - 10:37
Ryanne En Michael:
Haha, dat van die vlotten met computers en printers en dat aanbieden van grote flessen bier in de ochtend komt ons bekend voor. Nog veel last gehad van mensen: "bamboo bamboo" ? Leuk fietsen daar.
Groetjes Ryanne en Michael
28 Juni 2018 - 09:10
Josee:
Wij gaan ook naar Yangshuo en willen graag door het karstgebergte varen met een bamboevlot, ik heb alleen gelezen dat er heel erg veel bootjes zijn waardoor het niet zo leuk meer is? Wij zijn daar in augustus. -
28 Juni 2018 - 16:57
Jan & Christien Hermens:
Dag Josee, doe het in ieder geval niet in een weekend! Door de week is het rustiger, zéker op Yulong River. Zitten jullie in of buiten de stad? In ieder geval veel plezier, wij zijn er nu 4x geweest en gaan beslist nog een keer! Groetjes, Jan