Kreupel naar huis......!?! - Reisverslag uit Peking, China van Jan & Christien Hermens - WaarBenJij.nu Kreupel naar huis......!?! - Reisverslag uit Peking, China van Jan & Christien Hermens - WaarBenJij.nu

Kreupel naar huis......!?!

Door: Jan en Christien

Blijf op de hoogte en volg Jan & Christien

26 Oktober 2009 | China, Peking

Vanaf ons hotel, wat al een hele klim was om er te komen, vertrokken we om 9.00 uur vol goede moed aan onze 5 uurse wandeling door, langs en over de rijstvelden van Ping'an naar Tian Tou.
We hebben het geweten hoor!
Het beklimmen van Moon Hill in Yangshuo was ontzettend zwaar, maar deze dag hebben we deze heuvel wel 10x moeten beklimmen en afdalen.
Vanaf ons hotel ging het al steil omhhog naar de top op 1200 meter waar we een prachtig uitzicht hadden op 'Long Ji', letterlijk vertaald 'op de rug van de draak'. Chinezen zien overal wel een of ander dier in!
In dit gebied liggen dorpjes waar men nog nauwelijks toeristen ziet. Zo bezochten we de dorpjes 'Zhonglu' en 'Tian Tou', waar de 'Yao' en 'Zhuang' minderheden wonen. De 'Yao' staan bekend om hun lange, opgebonden haren. Los vallen ze tot op de grond, en ze willen dit voor geld natuurlijk laten zien! Ze laten dit haar slechts 1x in hun leven knippen als ze 18 jaar oud zijn en vervolgens wordt deze staart gebruikt om rond het hoofd te dragen. Ze doen dit om aan te geven dat ze huwbaar zijn!
Chinezen mogen trouwens maar een kind hebben, minderheden mogen er twee. We zagen en hoorden er dan ook veel in de dorpjes.

In Ping'an heet iedereen 'Liao' van achteren. Iedereen zal dus op je afkomen als je deze naam roept!
Onze gids, een meisje van 26 had als voornaam 'Caimian' oftewel 'Amy'.

Jammergenoeg was de rijst al geoogst en waren de terrassen niet meer op z'n mooist. De beste tijd voor deze wandeling is eigenlijk in de zomermaanden, maar dan is het wel ontzettend heet op de hellingen. Wij hadden weer geluk dat het de hele dag droog bleef, bij regen is deze wandeling erg gevaarlijk. De paden zijn gemaakt van tegels, stenen en rotsblokken, soms erg smal langs een afgrond en ze zijn bij regen erg glad.

Na 5 uur wandelen (hard ploeteren) kwamen we bezweet en erg vermoeid aan in 'Tian Tou' waar we konden uitrusten bij een lekker bord eten en een koel drankje. Hierna moesten we nog een half uur stevig afdalen naar het busstation waarna we met de lokale bus naar Ping'an terug reden. Na 3 kwartier kwamen we weer aan de voet van het dorp aan en...... we moesten weer die klim naar ons hotel maken. Die viel misschien nog wel het zwaarste, maar een warme douche (om 18.00 uur!!) doet wonderen!

Het eten en de juice in Liqing Hotel waren erg lekker. Het mollige 'ettertje', Michael en Ryanne, was er nog steeds! Een hele leuke familie trouwens!

Morgen ons laatste bericht vanuit Hong Kong, we zijn daar nu te moe voor, de wandeling zit nog in onze benen. Oh ja, vanaf nu is Nederland voor ons helemaal plat, Limburg en de Veluwe hebben alleen nog maar hobbels!

Lieve groetjes, Jan en Christien
xxx

• 26 Oktober 2009 - 17:19

Janneke:

Stelletje strevers!!!

Als je nou weer es chinese letters ziet verschijnen op je scherm toets dan "Ctrl+z".
    Dan komt het allemaal weer goed...

x

• 26 Oktober 2009 - 19:55

Carola:

Hebben jullie nou ook een foto van dat lange haar? want daar ben ik wel nieuwsgierig naar!

Uhm.. Nederland was al plat toch?

Jullie zullen wel heel gespierd terug komen.. haha geniet van jullie laatste dag!

Verslag uit: China, Peking

Jan & Christien

Sinds een aantal jaren maken wij, Christien en Jan, reizen naar landen waar je soms in situaties belandt, die een diepe indruk achter laten en je ook niet loslaten als je weer terug bent in ons welvaartsland. In stilte hopen we altijd op bijzondere ontmoetingen met mensen in hun eigen cultuur en omgeving, méér dan zomaar een ontmoeting. Wij gaan nooit zomaar op reis maar willen ervaren hoe de mensen dáár leven. Deze gedachte maakt onze vakanties altijd heel bijzonder, soms ook wel zwaar, maar het verrijkt je eigen leven. Ikzelf (65) reis sinds 1990 door Azië. Sinds 13 jaar reis ik samen met mijn vrouw, Christien (57). Samen zijn we op Java en Bali geweest, op Sri Lanka en in India. In oktober 2008 maakten we een rondreis door Vietnam, we trokken van Hanoi naar Saigon, met als afsluiting nog 4 dagen in Hong Kong. We reizen bijna altijd met een auto met chauffeur, om zoveel mogelijk van het land te zien waarbij we de route zelf bepalen. Tot 1 april 2009 waren we in Marokko en in oktober van dat jaar maakten we een rondreis door het noorden van Vietnam en het zuiden van China. In oktober 2010 maakten we een indrukwekkende rondreis door Myanmar en in oktober 2011 waren we in Bangkok, Cambodja, Vietnam en wederom in het zuiden van China. In oktober 2012 waren we weer in het zuiden van China en maakten we aansluitend een rondreis door Maleisië. In 2013 waren we op Malta en in het prachtige Nepal, een bijzondere reis. In 2014 wederom in China en in Thailand en Laos en in 2015 in India en Nepal. Ik ben bovendien een fanatiek stripverzamelaar en een geboren Limburger!