Rondreis door India 2018
Door: Jan Hermens
Blijf op de hoogte en volg Jan & Christien
18 September 2018 | Nederland, Barneveld
Als je een drietal weken onderweg bent, is het dan ook heerlijk als je even aan al die drukte kunt ontsnappen.
Toen we in 2007 voor het eerst naar India gingen, zeiden we na terugkomst "nooit weer!", dit jaar gaan we voor de vijfde keer!
De mysterieuze Indiase cultuur is er een om niet snel te vergeten. Het kleurrijke land en zijn inwoners laten met hun eeuwenoude cultuur, prachtige natuur en smakelijke keuken een onuitwisbare indruk achter op al je zintuigen.
India, het land van contrasten met een sprookjesachtige uitstraling en open en gastvrije mensen, maar ook het land van extreme ongelijkheid door het kastenstelsel.
Onze reis naar India start in Delhi, waar we na een halve nacht rust de volgende ochtend al meteen met een auto met chauffeur naar Jaipur rijden. Op 18 oktober zullen we vanuit Trivandrum in de staat Kerala terug vliegen naar Delhi, een stad met veel bezienswaardigheden en een groot contrast tussen arm en rijk, de stad ook waar de ouders van onze schoonzoon Sameer wonen, de stad die zijn vader Arun ons elk jaar weer zo graag wil laten zien. Vorig jaar brachten we een bezoek aan de prachtige Lodi Gardens.
We zullen op 29 september rond 01.30 uur in Delhi landen. Na het gebruikelijke gedoe met immigratie, douane en geldwisselkantoren worden we opgehaald en naar ons eerste hotel Ashok Country Resort gebracht. We hebben al een e-visum en zullen nog wel even in de rij moeten staan voor een foto en vingerafdrukken van élke vinger!
In Jaipur verblijven we vijf nachten in het prachtige Dera Rawatsar Hotel en zullen net als eerdere jaren weer een bezoek brengen aan onze vriendin, haar man en dochter en haar familie, die hier al een aantal jaren woont. Ze weten dat we komen en ze verheugen zich er enorm op. We zullen hen vaker gaan bezoeken en genieten van de vele verhalen en ontmoetingen. Onze koffers zullen daarna weer heel wat kilo’s lichter zijn!
Na ons verblijf in Jaipur vliegen we op 4 oktober naar Bangalore, vanwaar we op 6 oktober met een auto én chauffeur door de staten Karnataka en Kerala zullen rijden op weg naar Kovalam in het uiterste zuiden van India waar we nog enkele dagen mogen genieten van rust en strand!
Kerala, de staat ook die momenteel enorm te lijden heeft onder de gevolgen van de heftige moessonregens. Eind augustus stond de staat gemiddeld één meter onder water, auto- en spoorwegen waren onbegaanbaar, vliegvelden gesloten. De overstromingen waren het ‘ergste in honderd jaar’, en er waren veel slachtoffers te betreuren, zowel doden als zwaar gewonden en vele ontheemden.
Natuurlijk is het vreselijk voor de mensen, maar ze smeken ons tóch te komen: toeristen en reizigers zijn een onderdeel van hun levensonderhoud!
De plaatsen die we achtereenvolgens zullen aandoen, voor één of meerder nachten, zijn:
Bangalore, Mysore, Wayanad, Ooty, Coonoor, Cochin, Allepey en Kovalam. Bijzonderheden tijdens deze rondreis zullen o.a. zijn: fietsen door de theevelden, een jeep safari door Tholpetty National Park, een halve dag en een nacht op een houseboat in Allepey, en een tweetal treinreizen. In Cochin gaan we een oud Nederlands kerkhof uit de VOC-tijd bezoeken, waarvan men in de stad zelf nauwelijks het bestaan kent.
Voor je rust moet je absoluut niet in India zijn, zoals ik aan het begin al schreef. Je kunt geen moment rustig over straat, al dat drukke en toeterende verkeer en de overvolle steden. We hebben daarom bewust gekozen om op veel plaatsen een extra vrije dag te nemen en die een geheel eigen invulling te geven.
Op 21 oktober vliegen we terug en op diezelfde dag komen we om 08.35 uur weer op Schiphol aan. We zijn benieuwd wie er op ons zal staan te wachten!
We hopen jullie weer elke dag op de hoogte te houden van onze belevenissen en ervaringen.
18 September 2018 - 06:40
Ed En Nel:
We wensen jullie een mooie en veilige reis toe. En geniet van alle voorbereidingen.
18 September 2018 - 07:41
Jaap Van Middendorp:
Jullie 'nieuwsbrief' is afgelopen zondag voorgelezen tijdens de dienst en er is voor jullie gebeden. We wensen jullie van heler harte een gezegende reis toe met onvergetelijke ontmoetingen! -
18 September 2018 - 08:17
Sjoukje:
Christien en Jan een hele fijne en mooie vakantie. Zo te lezen hebben jullie een vol programma, geniet ervan! -
18 September 2018 - 08:16
Puck:
Wat een geweldig vooruitzicht! Ben benieuwd wat voor avonturen jullie deze keer weer gaan beleven. Succes met de laatste voorbereidingen en tot het volgende bericht!! -
18 September 2018 - 09:02
Janneke:
Dat belooft weer een mooie reis te worden met veel indrukken. Nu ff goed uitzieken.
Xx -
18 September 2018 - 11:10
Rianne Van Nepal:
Wowi....jullie zijn voor 3 weaken mijn buren. Hi ga jullie volgen en bxd mee. Veeeeel plezier -
18 September 2018 - 11:31
Tilly:
Bedankt dat ik weer mag meelezen en meegenieten van jullie mooie reis.
geweldig hoor!
geniet ervan, veilige reis!
Nu eerst nog even opknappen thuis, beterschap voor jullie allebei!
Heel erg veel plezier!!!!! -
18 September 2018 - 12:51
Joyce:
Goede reis en een fijne vakantie. -
20 September 2018 - 18:10
Marijke:
eerst uitzieken en dan genieten. Ik ben net aangekomen op Bonaire
jammer dat we elkaar niet konden groeten dan nu zomaar;
lieve groet -
20 September 2018 - 18:52
Karst EnPaulien:
Klinkt weer als een geweldig reisplan. Lees graag jullie reiservaringen, kennen die hoek van India niet dus laten ons graag inspireren! Heel veel plezier daar samen, ook met jullie familie en vrienden! -
22 September 2018 - 05:35
Carola:
Ziet er uit als een mooie planning. Ik zal het dit jaar met mijn India ervaring toch anders tegenaan kijken. Fijn ook dat jullie rust inplannen,het is immers jullie vakantie. Wie weet wat er nu op jullie pad zal komen. -
22 September 2018 - 15:25
Adrie:
Ik wens jullie een hele goeie reis, met een fijne ontmoeting met bekenden. Geniet van deze vakantie. We bidden om Gods bescherming.Lieve groet -
27 September 2018 - 20:42
Margo:
OOh wat heerlijk jullie vertrekken bijna. Vergeet in Bangalore de bloemenmarkt niet te bezoeken. Op veel plaatsen die jullie aandoen zijn we geweest. Ik kijk uit naar jullie dagelijkse verslag. Heel veel plezier in mijn favoriete land geniet ervan.
Lieve groetjes, Margo -
22 September 2019 - 14:23
Annemieke De Buijzer:
We zijn weer ongeveer tegelijkertijd op reis! Ik ga proberen jullie te volgen vanuit Amerika! Wij vertrekken 3 oktober naar Los Angeles en gaan weer met de camper op pad. We zijn de 30e weer terug! Alvast een hele fijne reis gewenst ook van Wimbart! Groetjes!