Zoete broodjes
Door: Jan & Christien
Blijf op de hoogte en volg Jan & Christien
30 Oktober 2011 | China, Guangzhou
op het platteland, in de bergen, in de meest eenvoudige hotelletjes hebben ze nog internet en ontbijt! Nu zitten we in een van de grootste steden van China, niemand kent Engels en......er is nauwelijks een computer met internetverbinding.
We zijn maar verschillende hotels langs gegaan om te vragen naar een computer. We hebben daarvoor bijna meer moeten wandelen dan de afgelopen weken!
Bij ons vertrek vanuit Guilin waren er meteen problemen op het vliegveld. Mijn ticket stond op naam van Jan Hermens en volgens mijn paspoort was IK dat niet! Na enig heen en weer gepraat en gewijs, allemaal in het Chinees, zagen ze in mijn visum J.Hermens staan, en opeens was ik het dus wel! Christien moest doorlopen en zat al bijna in het vliegtuig.
Het ergste op het vliegveld was dat we 12 euro voor 2 koffie moesten betalen, stelletje afzetters! Daarvoor in de plaats kregen we dus een bussiness-class stoel in het vliegtuig!?! En nog steeds nemen ze je de aanstekers af. Bij de uitgang van het vliegveld worden dan ook als eerste aanstekers verkocht! Alsof ze je eerder afgenomen aansteker weer terug verkopen!
Tussen de 196 Chinese zenders op televisie, vonden we na lang zoeken 1 Engelstalige zender. Sinds lang dus weer nieuws, aardebevingen,overstromingen en Mark Rutte.
Vanmorgen hadden we dus geen ontbijt, dit hotel kent dat fenomeen blijkbaar niet. Maar dat geldt hier voor alle hotels. Gelukkig vonden we om de hoek een heuse bakker, met.......zoete broodjes. Alles is hier zoet, zelfs de pepermunt en de mayonaise!
Dus ontbijt op de kamer met zelf gemaakte koffie en jus d'orange. De koelkast was blijkbaar in de nacht overgegaan op diepvriezen, want we hadden jus met 1 grote brok ijs!
Het is vanuit de kamer een prachtig uitzicht over de haven en de rivier. 's Avonds is het een groot lichtorgel, wat zou dat allemaal wel niet kosten!
Ze hebben hier warempel stoplichten en zebrapaden die een functie hebben. Soms moet je wel snel oversteken, dan krijg je maar 7 seconden. Is de straat wat breder zelfs 30, maar die heb je dan ook nodig! De aflopende tijd wordt overal vermeld. Honden zijn hier blijkbaar kleurenblind, want die steken gewoon over, ongeacht de kleur!
In de kathedraal van Canton hebben we vanmorgen een dienst bijgewoond, natuurlijk in het Chinees! Prachtige samenzang! Gisteren werd ergens op een piano een kerstlied gespeeld, wel wat vroeg, maar ja, in China kan alles! We zagen al de boot van Sinterklaas op de rivier, hij komt dit jaar dus weer!
Het eten is niet geweldig, de Chinese keuken is vet en vaak smaakloos. Voor vegetariers een paradijs, maar wel met veel knoflook, erg veel zelfs.
Morgen vertrekken we om zeven uur vanuit ons hotel en hopen om 17.40 uur op Schiphol te landen.
Lieve groetjes vanuit Canton,
Jan en Christien
xxx
30 Oktober 2011 - 07:35
Adrie:
Je maakt echt van alles mee, dat lees ik wel.....Wat vliegen die weken om he?
Nou morgen weer naar huis..Misschien ook wel weer fijn?
Goeie reis en we horen de verdere verhalen wel persoonlijk? Janet haar verjaardag is al gauw (26nov)en Henk van Teus en Lieneke 5 nov, dus wie weet. Maar voor nu: geniet nog even! En wel thuis! -
30 Oktober 2011 - 13:09
Ed En Nel:
veilige vliegreis en een goede thuiskomst!!!!!
We horen en zien graag gauw jullie verhalen en foto's van deze mooie reis. -
30 Oktober 2011 - 13:51
Carola:
Sjonge niet veel soeps dit keer.. Misschien moet ik er dan maar een keer heen ;-) een veilige vlucht toegewenst! Geniet nog even en rust lekker uit.
XXx