Tot ziens Vietnam
Door: Jan en Christien
Blijf op de hoogte en volg Jan & Christien
16 Oktober 2009 | Vietnam, Hanoi
nog even en dan vertrekken we weer naar onze volgende bestemming.
Het noorden van Vietnam heeft, net als vorig jaar, weer diepe indruk op ons gemaakt. Vietnam is geen land van grote tegenstellingen, wél van een prachtige en diverse natuur en enorm vriendelijke mensen. Natuurlijk zijn er plekken waar dit niet het geval is, zoals b.v. in 'Sa Pa', maar dat is dan een gevolg van het massatoerisme en hoe dit de lokale bevolking verandert. Ze zien ons terecht als mensen die hun leefomstandigheden kunnen verbeteren.
We werden vaker uitgenodigd een woning binnen te gaan en te zien hoe ze wonen en leven. We voelden ons desondanks vaker een indringer, zélfs als we uitgenodigd werden dus!
Het enige waar men géén gebrek aan heeft is water. Komt het niet uit de bergen via rivieren e.d. of via putten en bronnen uit de grond, dan valt het wel met bakken uit de lucht!
Gisteravond tijdens het eten spraken we een man aan die een pakje Drum op tafel had liggen, dat moest wel haast een Nederlander zijn en dat was ook zo. Hij woont hier al 4 jaar en heeft de leiding bij het ontwerpen, fabriceren en onderhouden van couveuse-apparatuur. Komende week moet hij weer voor een week naar Cambodja voor onderhoud. Snoepreisjes zouden wij dit noemen, toch!
Hij maakte een eenzame indruk op ons, en sprak voluit over zijn familie, het gemis ervan, en zijn leven hier in 'Hanoi'.
Vietnam is iets duurder geworden dan vorig jaar maar dat valt weer weg tegen de hogere wisselkoers. We krijgen 25.000 VND voor 1 euro, afgelopen jaar waren dat er 23.500!
Vietnam zeggen we voor dit jaar vaarwel en we sluiten af met enkele opnames van mensen en landschappen waarbij we diep geraakt werden.
We zijn blij met alle reacties en gebeden, waardoor we ons met jullie verbonden blijven voelen.
Lieve groetjes, Jan en Christien
xxx
16 Oktober 2009 - 08:51
Carola:
Vaarwel Vietnam.. Het lijkt me nog steeds leuk om daar een keer heen te gaan.. Maar het kan dus ook tegenvallen..
Voorzichtig vliegen en veel plezier in China :D (toch?) -
16 Oktober 2009 - 09:56
Margo:
Leuk om een beetje met jullie mee te reizen. Heel veel plezier in China ben benieuwd naar jullie verhalen.
Groetjes, Margo -
16 Oktober 2009 - 19:35
Marianne En Freek:
Hoi samen,
We konden jullie eerst niet vinden dus ik loop een beetje achter met mijn reactie.
Wat een prachtig land is dit ,en mooie kleren,die beenwarmers zijn in de mode hier Christien ,ik zou er een stel meenemen als ik jou was.
Ik kan me nog herinnerendat ik in Suriname ook wel eens in mijn pyama liep,dat zit zo lekker comfortabel,moeten ze in nederland ook maar eens introduceren.
Lieve mensen een heel goeie tijd in China,en genieten ,wij genieten met jullie mee
,Marianne en Freek -
17 Oktober 2009 - 10:38
Teunie:
hetisnnnnnnnaarmynmeningeenboeiendemaarookeenvermoeiendereisgenietervanalsjullieteruggaanwelthuis -
18 Oktober 2009 - 21:47
Janneke: