Ouderverering!
Door: Jan en Christien
Blijf op de hoogte en volg Jan & Christien
09 Oktober 2008 | Vietnam, Can Tho
vandaag zijn we aangekomen in Can Tho in de Mekong Delta, alweer in een prachtig hotel. We kregen zelfs een gratis saunakaart, maar daar maken we geen gebruik van omdat we de hele dag al in de suana zitten!
Op de kamer hebben we ook een haardroger, gewoon een omgekeerde stofzuiger!
We zijn met een boot de Mekong afgevaren, deze keer werd er niets verkocht aan boord! Maar dat veranderde toen we in een authentiek dorp van de deltabewoners kwamen: het ene winkeltje na het andere. Om daar te komen moesten we overstappen in een wankel roeibootje. We kregen een fruitlunch aangeboden met echte Vietnam thee. In een van de huizen werden we ontvangen door een oude man van 78, hij was maar wat trots om zijn hele huis te laten zien. Hij boog en dankte voortdurend!
Aan zijn eettafel werd nog elke dag voor 6 personen gedekt, terwijl ze maar met 4 waren. Voor de overleden ouders wordt nog 3 jaar lang aan tafel gedekt en ze krijgen ook eten opgediend!
Als je je ouders trouw blijft eren, heb je zelf ook een goed leven! Dit geldt ook tijdens het leven, kinderen zorgen altijd voor de ouders!
We hebben vanavond langs de Mekong gegeten, Christien moest door de keuken naar de w.c. De w.c.stond zelfs in de keuken!
Men kent hier 3 soorten water: rivierwater om je in te wassen, kraanwater om in te koken en flessenwater om te drinken. Er zijn ook nog veel plekken waar ze slechts een soort water hebben!
Morgen gaan we weer een rivier op, drijvende markten bezoeken en daarna rijden we weer terug naar Saigon, een tocht van 5 uur rijden!
Morgen komen er nog wat leuke verhaaltjes van onderweg.
Liefs, Jan en Christien
09 Oktober 2008 - 13:30
Wilma:
Nou lekker hoor de wc in de keuken. EN wat voor water gebruiken ze daar dan ;). Janneke was gisteren nog gezellig hier. Zaterdag viert ruchama haar verjaardag in de veluwehal. Daar gaan we gezellig bowlen en patatjes eten :). Nog veel plezier verder. Ruchama heeft nu een vriendje hier(nieuwe jongen uit de klas) dus ik ga ze even wat te drinken brengen.
Groetjes wilma -
09 Oktober 2008 - 14:36
Janneke:
is dat een hint dat kinderen voor ouders zorgen en dan gezegend leven hebben? -
09 Oktober 2008 - 21:00
Carola:
Wat een aparte gewoontes daar.. Maar niet storend.. Ik begin het wel een leuk land te vinden :D
Een sauna in een warm land haha hoe verzinnen ze het.. hetzelfde als ijsklontjes in een iglo-restaurant :p haha
Leuk dat jullie veel van de cultuur meekrijgen en dat er ook veel mensen voor open staan. -
10 Oktober 2008 - 08:43
Ed En Nel:
Wat een leuke verhalen weer, en ik moet zeggen ,dat zelfs in een warm land een sauna heerlijk kan zijn.(wij deden dat in Turkije n.l bij 45gr)en het was erg ontspannen.
Ben benieuwd naar de drijvende marktkramen enzo.
Groetjes vanuit een toch ook wel zómers Hollend,het is en wordt hier in het weekend n.l tegen de 20 graden.
Dus ook wij genieten van het mooie weer,maar ook van jullie belevenissen daar.
Groetjes en een dikke kus