Dag Hong Kong
Door: Jan en Christien
Blijf op de hoogte en volg Jan & Christien
20 Oktober 2008 | China, Peking
dit wordt ons laatste berichtje uit Hong Kong. Jammergenoeg heeft niemand de hoofdprijs van 1.000.000 Dong in de wacht willen slepen, we gaan dus gewoon met de trein terug naar Barneveld, tenzij iemand zich nog bedenkt.
Het zou wel fijn zijn als iemand ons van de trein kon afhalen, het is dan nog een eind met zo'n zware koffer! Hoe laat we in Barneveld zijn weten we natuurlijk nog niet. Wie kunnen we bellen als we Barneveld naderen? Misschien kan diegene ons even smssen: 0644520895.
Vandaag hebben we nog een stuk door de wijk Kowloon gewandeld, op maandag is veel dicht, maar de markt was al druk: veel vissen en vlees, kikkers en schildpadden, fruit en groente. Zo links en rechts werd er weer duchtig op los gemept met knuppels en grote hakmessen!
We hebben de kamer nog tot 6 uur, we gaan zo nog wat eten en douchen en daarna uitchecken.
We hebben een fijne vakantie gehad, vooral Vietnam kunnen we iedereen aanraden. Over een paar jaar zal het totaal veranderd zijn, de economie gaat er als een trein, en ze richten zich enorm op de ontwikkeling van het toerisme. Er wordt dus gigantisch veel gebouwd in deze sector! Milieu en natuur komen daarbij nog vaak op de tweede plaats.
De mensen zijn erg vriendelijk en behulpzaam, maar dat schijnt niet ieders ervaring te zijn (vooral in het noorden).
De tegenstelling noord-zuid bestaat nog steeds, in ieder geval bij veel zuiderlingen van binnen! Het noorden beslist en dat hebben wij vaak gemerkt!
Door Vietnam te bezoeken, is veel voor ons herkenbaar en voelbaar geworden. Eerder schreven we al over de laatste oorlog en de gevolgen ervan. Een film of een boek geeft altijd maar een beperkt beeld! Dit geldt natuurlijk voor veel (vakantie-)landen.
Morgen om 6.50 uur hopen we weer in Nederland te landen!
Lieve groeten uit de warmte, we lezen hier dat het vandaag in Nederland 17 graden is, morgen 14 en druilerig! We hebben gelukkig een dikke trui bij ons!
Jan en Christien
20 Oktober 2008 - 08:06
Anita En Henk:
Het zit er weer op voor jullie en voor ons :-(
Behouden terugreis! -
20 Oktober 2008 - 08:12
Carola:
zo dat was dat :D
goeie terugreis!
ophalen komt wel goed.. -
20 Oktober 2008 - 09:39
Ed En Nel:
Ik weet niet of dit bericht jullie nog bereikt,maar voor de reis terug wensen wij jullie een behouden terugkomst in Nederland .
Het was weer heerlijk om mee te mogen reizen,en vooral in dit mooie Vietnam.
Groetjes en tot ziens in Nederland.