Madurai Citytour
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Jan & Christien
22 Oktober 2007 | India, Madurai
Vanuit ons 'schone' hotel kwam de stank van buiten je al tegemoet. Ook hier in Madurai is het weer erg smerig, het vuil wordt overal maar neergegooid en de wildplassers doen vervolgens ook hun uiterste best. Koeien die deze vuilnisbelten bezoeken, krijgen waarschijnlijk hun maag wel vol! Aan het eind van de dag komen dan de zwervers om dit vuilnis nog eens goed na te zoeken op 'bruikbare' spullen (?).
Als eerste brachten we een bezoek aan de 'Meenakshi Temple', de grootste tempel van Zuid-India. Met een gids erbij was het allemaal iets duidelijker voor ons, maar eigenlijk heb je geen gids nodig, want ze zijn nauwelijks te verstaan. Ook hún Engels is allerbelabberst.
Vandaag sinds lang mocht er in de tempel weer getrouwd worden, het was dus een drukte van jewelste: veel bruidsparen die het geweldig vonden dat wij een foto van hun wilden maken(brengt misschien wel geluk en voorspoed!).
Er was ook van alles aan de hand rondom de tempelolifant, maar daar begrepen we niets van. Het zag er wél spectaculair uit.
Er werd veel gezongen en gebeden, het kwam allemaal wat sinister over, temeer daar het in de tempelgangen aan de donkere kant was.
Het Tirumalai Palace moet een enorm paleis geweest zijn met enorm dikke pilaren. De plafondschilderingen waren nog authentiek en nooit overgeschilderd sinds 1636. Ze zagen er erg mooi uit.
Als enige meubelstuk stond er nog een troon van een van de vorsten.
Ook Madurai kent zijn Gandhi-museum. In 1921 besloot hij géén kleren meer te dragen die niet uit India zelf afkomstig waren. Hij riep iedereen in India op zelf-gewoven katoen te dragen. Gandhi zelf droeg vanaf dat moment alleen nog maar een zelf-gesponnen 'khadi', een lendendoek.
De 'khadi' die hij droeg toen hij in Delhi vermoord werd, is in dit museum te zien (met bloed!). Ook lees je in dit museum veel over de geschiedenis van India, erg leerzaam, maar veel leesstof.
Morgenvroeg vertrekken we al vroeg naar Periyar. Van daaruit gaan we naar het Periyar Wildlife Sanctuary, een wildpark. Het schijnt heel mooi te zijn met een boot.
Tot morgen,
Jan en Christien
22 Oktober 2007 - 10:02
Janneke :
O! Dat natuurpark zal vast prachtig zijn als je de plaatjes op google moet geloven. Ik zit echt jullie verhalen te lezen met google erbij. Dan krijg ik bijv ook een beeld van die temple.
Bijzonder allemaal.