Per paardenkar door Bagan
Door: Jan en Christien
Blijf op de hoogte en volg Jan & Christien
17 Oktober 2010 | Myanmar, Kalaw
Vanuit Mandalay zijn we woensdag naar Bagan gevlogen en zijn daar 4 nachten gebleven. We zouden gisteren met een auto via Mount Popa naar Kalaw rijden, maar dat ging vanwege het slechte weer niet door. Er was een brug ingestort en een weg weggespoeld! Noodgedwongen moesten we dus een dag langer in Bagan blijven en werd voor ons een binnenlandse vlucht geboekt.
Vanmorgen konden we dus verder naar Kalaw. We blijven hier dus helaas maar 1 dag maar we hebben het wel getroffen met de markt die steeds op verschillende plaatsen gehouden wordt, vandaag dus in Kalaw.
Het is hier een stuk koeler, we zitten op 1320 m. hoogte in de bergen. Morgen gaan we met de auto naar Inle Lake (hopen we!).
In Bagan hebben we 2 dagen lang met een horse-cart rond gereden en veel tempels, stoepa's, pagodes en kloosters gezien. De 'driver' nodigde ons uit om bij hem thuis te komen eten. Hij vond ons zo aardig, hij had nog nooit toeristen thuis gevraagd! We hadden hem al wat extra's gegeven omdat hij een gehandicapte, spastische zoon had. Ze zorgden erg liefdevol voor deze 9-jarige jongen, lopen kon hij niet. Het trieste dat we ook hier weer zagen is dat er slechts beperkte middelen (medicijnen, rolstoel)zijn om zo'n jongen te kunnen helpen.
Nellie, we hebbben jullie extra's voor de foto's aan deze mensen gegeven en ze waren erg ontroerd.
Maarten en Tom, 's avonds hebben we gekeken naar voetbal: PSV-VVV, en dat voor de weinige zenders die we kunnen ontvangen!! Het woord Venlo spraken ze zelfs goed uit!
In ons hotel hier in Kalaw, erg eenvoudig trouwens, vinden we voor het eerst een bijbel op de kamer, zelfs eentje in Birmese vertaling! De manager is van de Baptistenkerk.
We houden het deze keer iets korter en hopen dat de tekst dadelijk geplaatst wordt.
Lieve groetjes, Jan en Christien
17 Oktober 2010 - 10:07
Margo:
Leuk weer even iets te horen van jullie. De tekst is duidelijk te lezen. Ondertussen worden er in Brussel geen Visa meer uitgegeven ik denk tot na 7 november. Merken jullie iets van de verkiezingen die er aan komen? Verder veel plezier bij Inle.
Lieve groetjes, Margo -
17 Oktober 2010 - 12:48
Carola:
Ondanks de slechte omstandigheden is er dus genoeg te doen.. Misschien wel meer zelfs.. Is het weer nu wel beter? Chris zit nu in Afrika. Ik heb vrijdag een smsje gehad dat hij veilig was aangekomen. Ik lees nu op de site dat ze al 'wilde' koeien hebben gezien en lekker Afrikaans hebben gegeten. Vandaag zijn ze naar een Afrikaanse kerk en morgen aan de slag. Elke dag om 6:00 er uit! Deze week heb ik tentamens. Drukdrukdruk dus. Nog anderhalf week! Gaat snel.. Goeie reis verder! -
17 Oktober 2010 - 17:06
Anita En Henk:
Wij hebben hier nog geeneens PSV-VVV gezien:-)
Nee, grapje. Leuk om met jullie mee te reizen.
Groetjessssssss -
18 Oktober 2010 - 09:58
Puck:
Zozo, geen internet maar wel PSV-VVV, unbelievable! Hebben ze daar geen goede voetballers die je in je koffer mee terug kan nemen? Kan VVV wel gebruiken.
Wel bijzonder dat jullie steeds mensen treffen die alle hulp goed kunnen gebruiken!! Veel plezier en hopelijk komen jullie de rest van de vakantie wat beter vooruit ;-)
Groetjes! -
18 Oktober 2010 - 10:40