Prijsvraag!
Door: Jan en Christien
Blijf op de hoogte en volg Jan & Christien
16 Oktober 2008 | Vietnam, Hanoi
kleine mensen dus ook kleine muizen en dat is soms wel lastig op de computer!
Na een vermoeiende reis van 5 uur met de trein zijn we gaar in Saigon aangekomen.
Opnieuw was de treinreis weer een hele belevenis. We kregen weer water en er kwam een wagentje met eten langs. De meeste mensen van hier nemen een zakje met gekookte eieren, maar daar waagden wij ons maar niet aan! De schalen worden trouwens gewoon op de grond gegooid!
We hadden precies dezelfde trein als op de heenreis, dezelfde stoelen, hetzelfde personeel, alleen gingen we nú achteruit!
Vanmorgen bij het ontbijt had Christien een hele zak vol met eten naar buiten gesmokkeld, we hebben tussen de middag dus niet hoeven lunchen. Daarmee hebben we een half miljoen uitgespaard! De taxi van het hotel naar de trein was trouwens erg duur, het was dan ook 25 km.
Pandanus Resort lag ver van de bewoonde wereld, het waren dus erg dure dagen in vergelijking met b.v. Saigon. Nú hebben we gegeten voor de helft van gisteren!
We zaten aan het mooiste strand van Viëtnam en misschien wel het mooiste plekje van Phan Thiet/Mui Ne, alleen jammer dat ook hier het strand dreigt te verdwijnen doordat het koraal voor de kust wordt weggehaald om er stenen en cement van te maken! We hadden dit op Bali ook al gezien. Het strand is dan opeens helemaal weg!
Tegenover ons hotel ligt een grote katholieke kerk. Afgelopen zondag zijn we daar wezen kijken. De kerk was afgeladen vol, zélfs buiten rondom de kerk stonden nog veel mensen. Iedereen zong en bad mee, óók buiten! Sommigen zaten op hun brommer maar knielden er dan naast!
Over brommers gesproken: hoe arm de mensen ook wonen, ze hebben wél een brommer en een t.v., óók in de armzaligste huisjes van stro en karton!
Nu nog een prijsvraag:
wie kan en wil ons dinsdagmorgen rond 7 uur ophalen?
De hoofdprijs is 1 miljoen, de troostprijs de helft!
Lieve groetjes, Jan en Christien
16 Oktober 2008 - 14:07
Anita En Henk:
Zo zie je maar dat je met "proletarisch" winkelen goedkoop kunt eten Christien! Trouwens Jan, dat iedere arme mens daar een brommer en tv heeft vind ik heel normaal hoor. Zels in Nederland heeft iedereen met een bijstandsuitkering een tv en een auto. Ik ken zels iemand die in de wao zit met TWEE auto's......
Groetjessss -
16 Oktober 2008 - 18:11
Wilma:
Zijn de mensen daar katholiek? Nooit geweten haha. Ik moet elke keer lachen als ik dat plaatsje zie: phan thiet. haha. Over die auto van die man die in de wao zit: De belastingdienst en gemeente controleerd mensen wel. Je mag maar een bepaald bedrag aan "vermogen" hebben. Maar in Vietnam zul je geen "scheinheilige armen" hebben want daar zijn geen uitkeringen haha. Morgen ga ik lekker naar Essen, Duitsland om een franchisebeurs te bezoeken. Veel reisplezier!
Groetjes wilma & ruchama -
16 Oktober 2008 - 21:00
Lina En Jo:
hallo Jan en Christien, ik heb al 3 of 4 gereageerd op jullie berichten, maar tot nu toe,wordt het niet geplaatst. Nog een keer proberen, alles goed met jullie? Gods zegen toegewenst. -
17 Oktober 2008 - 11:10
Carola:
zonde van zo'n strand! er zijn zoveel mensen die daarnaar verlangen!
dat is nog es echt met de brommer naar de kerk gaan! haha