Nog 1 nachtje slapen........... - Reisverslag uit Hué, Vietnam van Jan & Christien Hermens - WaarBenJij.nu Nog 1 nachtje slapen........... - Reisverslag uit Hué, Vietnam van Jan & Christien Hermens - WaarBenJij.nu

Nog 1 nachtje slapen...........

Door: Jan en Christien

Blijf op de hoogte en volg Jan & Christien

04 Oktober 2008 | Vietnam, Hué

Toen we gisteren in Hanoi het vorige bericht aan het schrijven waren, was opeens de accu van de laptop leeg. Dat was maar goed ook, want we moesten die (vriendelijke) meneer behoorlijk wat betalen!
Hier in Hue hebben we wederom een prachtig hotel, internetten is zelfs gratis. De stoel wordt onder je billen geschoven en we krijgen gekoeld water, en dat alles voor niks!
We zijn vanmorgen van Hanoi naar Hue gevlogen, alles was weer perfekt geregeld. De gids omhelsde Christien en toen zij hem een kus gaf, schrok hij toch wel!
In Hue stond onze volgende gids al weer klaar om ons te ontvangen.Hij heet Twan (Tuan) voordat jullie weer een andere naam verzinnen! Ook weer heel vriendelijk en hij is in ieder geval verstaanbaar! We hebben niet alleen steeds een auto, maar dus ook een chauffeur én een gids. Onze fooienpot is al bijna leeg!
Ze leggen alles perfekt uit.
We hebben vandaag al enkele belangrijke graftombes bezocht van voormalige keizers. De ene heel eenvoudig, de ander ontzettend luxe, maar wel heel indrukwekkend.
Morgen gaan we met een boot de rivier op en de oude citadel met de verboden stad bezoeken.

Het is hier bijna winter, de bladeren vallen al van de bomen, en dat bij 30 graden! De laagste temperatuur ligt dan bij 19 en ze vinden dat hier écht koud, ze dragen dan échte winterjassen!
Vandaag was het weer erg broeierig, zelfs de mensen hier klagen erover.

Vanmiddag en vanavond hebben we weer heerlijk (dode!) vis gegeten. We hadden zelfs een 10-gangen menu!
Voor wie met ons wil ruilen (Janneke, Natascha), we zijn op 8 oktober op het vliegveld van Danang!!!
Vandaag hebben we weer veel piama's gezien, maar mannen doen daar niet aan mee, Janneke.
Tom, bedankt voor je smsje, valt het alleen-zijn mee? Heb je al iets van Nicole gehoord?
De Euro is hier behoorlijk aan het zakken, dat scheelt nu al een hele maaltijd voor twee t.o.v. onze eerste dag! Gelukkig zijn de sigaretten hier goedkoop, 4 Euro voor een hele slof!

Nog één nachtje slapen.............

Groetjes, Jan en Christien

• 04 Oktober 2008 - 13:46

Anita En Henk:

Prachtig om alles weer te lezen! Avontuur genoeg weer voor jullie ( en voor ons ), trouwens wel tof van die mensen dat ze die vis eerst doodslaan voordat ze hem opdienen:-).

• 04 Oktober 2008 - 14:41

Carola:

Neem voor mij maar een slof mee dan ! haha

Klinkt allemaal leuk.. zeker dat iedereen nog in een winterjas loopt bij 19 graden.. echt een land voor mij! want iedereen lacht me hier uit als ik in juni nog mijn winterjas draag (dit jaar was hij dan in de maak)

toch dode vis? heheh ik heb gisteren op tv gezien hoe ze heerlijke 'hondbeef' maken. Met allemaal snufjes en groenten wordt dat gewokt in China. Het schijnt (in hun ogen) heel lekker vlees te zijn.

doe maar de groeten aan kee.. uhm Tuan :p haha

groetjes Carola

• 04 Oktober 2008 - 17:25

Jo & Lina:

Lang zal die leven,lang zal die leven in de gloria in de gloria, hieperde, piep HOERA, hoera, hoera.Van harte gefeliciteer met je verjaardag, geniet van je verjaardag en natuurlijk Gods rijke zegen voor je nieuwe levensjaar, ook de felicitatie voor Christien, groetjes, Jo, Lina en de kinderen.

Jan & Christien

Sinds een aantal jaren maken wij, Christien en Jan, reizen naar landen waar je soms in situaties belandt, die een diepe indruk achter laten en je ook niet loslaten als je weer terug bent in ons welvaartsland. In stilte hopen we altijd op bijzondere ontmoetingen met mensen in hun eigen cultuur en omgeving, méér dan zomaar een ontmoeting. Wij gaan nooit zomaar op reis maar willen ervaren hoe de mensen dáár leven. Deze gedachte maakt onze vakanties altijd heel bijzonder, soms ook wel zwaar, maar het verrijkt je eigen leven. Ikzelf (65) reis sinds 1990 door Azië. Sinds 13 jaar reis ik samen met mijn vrouw, Christien (57). Samen zijn we op Java en Bali geweest, op Sri Lanka en in India. In oktober 2008 maakten we een rondreis door Vietnam, we trokken van Hanoi naar Saigon, met als afsluiting nog 4 dagen in Hong Kong. We reizen bijna altijd met een auto met chauffeur, om zoveel mogelijk van het land te zien waarbij we de route zelf bepalen. Tot 1 april 2009 waren we in Marokko en in oktober van dat jaar maakten we een rondreis door het noorden van Vietnam en het zuiden van China. In oktober 2010 maakten we een indrukwekkende rondreis door Myanmar en in oktober 2011 waren we in Bangkok, Cambodja, Vietnam en wederom in het zuiden van China. In oktober 2012 waren we weer in het zuiden van China en maakten we aansluitend een rondreis door Maleisië. In 2013 waren we op Malta en in het prachtige Nepal, een bijzondere reis. In 2014 wederom in China en in Thailand en Laos en in 2015 in India en Nepal. Ik ben bovendien een fanatiek stripverzamelaar en een geboren Limburger!